top of page

Istoria Tarotului: 1450 – 1480 Visconti-Sforza (copii)

Actualizată în: 23 sept. 2020

Tarotul Visconti-Sforza este un termen generic folosit pentru aproximativ 15 seturi de tarot incomplete din sec.XV, care acum se află în difeite muzeuri, biblioteci, şi colecţii private din lume. Nici un set complet nu a supravieţuit; în majoritatea cazurilor, seturile au cateva cărţi de curte, în timp ce unele au doar o singură carte. Sunt cele mai vechi seturi care există, şi datează din perioada în care Tarotul era numit “Trionfi” (ex: cărţi de triumf), şi erau folosite ca şi cărţi de joc. Aceste seturi au fost comandate de Filippo Maria Visconti, Ducele de Milan, şi de succesorul şi ginerele său, Francesco Sforza. Au avut un impact major în compoziţia vizuală, numerotarea şi interpretarea seturilor moderne de tarot.


Bineînţeles, aceste versiuni au fost copiate. Mai jos puteţi vedea diferite cărţi de tarot din seturile care au supravieţuit de-a lungul timpului, cu variaţiile şi alteraţiile de rigoare:*Moartea (stânga: originalul), centru / dreapta – copii*Soarele (stânga: originalul), centru / dreapta – copii*Steaua (stânga: originalul), centru / dreapta – copii*Lumea (stânga: originalul), centru / dreapta – copii* Diavolul (stânga – versiunea restaurată, centru – copii, dreapta – blazonul Visconti)


Cartea Diavolului din setul original Visconti-Sforza lipseşte, în partea stângă se află versiunea restaurată a cărţii din setul de Tarot Visconti-Sforza Pierpont Morgan (U.S.Games). Este interesant de notat faptul că ilustraţiile de pe cărţile copie nu seamănă deloc cu versiunea restaurată, sau faptul că versiunea restaurată nu are nimic în comun cu copiile, chiar dacă ar trebuie să posede cel puţin câteva similitudini (după cum putem observa din celelalte comparaţii de mai sus.) Copiile reprezintă un şarpe devorând un om, adică blazonul casei Visconti (din Milano).Împăratul (stânga: originalul), centru / dreapta – copii)Pentru citiri de Tarot sau Cursuri de Tarot contactaţi-mă direct AICI.


© 2020 Georgiana Sâmbotin - AStrolog

65 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page