top of page

Astrograma României - Care sunt plăcerile poporului român?

Actualizată în: 14 apr. 2021

Mănăstirile şi plajele de la bulgari.Venus, în astrologia mondenă, reprezintă plăcerile societăţii şi evenimentele care unesc poporul în pace şi armonie.

Venus este în Vărsător, casa 9. Acesta este un plasament extrem de interesant şi arată faptul că plăcerile românilor sunt puţin mai atipice şi mai originale decât ale altor naţiuni.


Posibil ca datorită reprimării propriei personalităţi (vezi Luna în Balanţă şi Mercur în Capricorn), sufletul naţiunii să îşi adune plăcerea de a trăi din următoarele activităţi: religie, spiritualitate, călătorii în ţări străine şi interacţiunile cu persoane străine.

Să le luăm pe rând. Casa 9 reprezintă religia sau spiritualitatea unui popor.

Venus în casa 9 arată faptul că poporul român este foarte deschis spre spiritualitate, şi că practica religioasă, mersul la mănăstiri sau participarea la slujbele religioase îi aduc pace şi armonie (sunt percepute ca activităţi relaxante).


Totuşi, Venus se află în Vărsător în casa 9, ceea ce arată că românii sunt deschişi nu doar faţă de propria religie şi spiritualitate, ci faţă de toate formele de spiritualitate şi practici spirituale, şi sunt foarte interesaţi să afle şi să experimenteze sisteme spirituale extrem de diferite de propria lor religie (cum ar fi feng-shui, bio-energia, astrologia, numerologia, radiestezia, reiki, etc.)

Din punct de vedere al ţărilor străine, vedem că românii sunt fanii plecărilor în străinătate, atât de nevoie (contracte de muncă), cât şi de plăcere (vacanţe şi concedii). Această plăcere de a experimenta culturi şi obiceiuri străine au construit în timp (din 1990 încoace) mentalitatea că lucrurile străine sunt mai calitative sau superioare serviciilor sau produselor româneşti.

Venus în Vărsător este în sextil cu Marte în Săgetător, un aspect care arată că românii depun eforturi considerabile pentru a-şi investi energia în experienţe spirituale sau călătorii în ţări străine (de nevoie şi de plăcere).


Venus în Vărsător este în careu cu Lilith în Scorpion, casa 6, ceea ce poate semnifica 2 lucruri: din punct de vedere spiritual, faptul că poporul român, în setea lui pentru informaţie spirituală, este naiv şi credul şi acceptă să practice inclusiv învăţături spirituale extrem de negative (pe care nu le identifică ca fiind nocive din cauza dorinţei de a încerca orice este nou şi diferit), iar din punct de vedere al relaţiei cu ţările străine, putem vedea că în momentul în care populaţia muncitoare nu îşi găseşte loc de muncă în propria ţară (Lilith în casa 6), ia foarte uşor calea străinătăţii, unde îşi asumă riscuri considerabile, şi de obicei lucrează în alt domeniu decât propria specializare (Venus în Vărsător).


În concluzie, românii îşi doresc şi caută să trăiască experienţe spirituale cât mai înălţătoare, care să îi scoată din mentalitatea pesimistă şi lipsa de consideraţie faţă de propria valoare, fie prin intermediul spiritualităţii, fie prin intermediul contactului cu ţări şi culturi străine.

Venus în Vărsător, casa 9, mai semnifică şi capacitatea poporului român de a se adapta extrem de uşor în ţări străine, şi de a se lăsa absorbiţi foarte repede de cultura locului respectiv.
 

Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău,

contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de

şedinţă video sau audio.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog

197 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page