top of page

Astrograma României - Care este modul de gândire al poporului român?

Actualizată în: 14 apr. 2021

“Se poate şi mai rău de-atât”.Mercur, în astrologia mondenă, arată modul de gândire al unui popor, felul în care comunică, şi strategiile sale de viitor.

Mercur este în Capricorn, casa 8. Un plasament nu prea optimist pentru starea de spirit a românului de zi cu zi.


Mercur în Capricorn arată că românii au o gândire conservatoare, îndreptată mai mult spre trecut decât spre viitor. Preferă să utilizeze până la epuizare sistemele deja existente (atât materiale cât şi spirituale), chiar dacă acestea nu mai corespund situaţiei actuale (sistemul de învăţământ şi transporturi). Viitorul este văzut cu multă precauţie, şi nu sunt încurajate ideile inovatoare (de la invenţii la strategii noi pentru viitor).

Mercur în Capricorn aduce pesimism în gândire, şi favorizează crearea de situaţii de criză. Românii sunt cu adevărat un popor foarte stresat la nivel intelectual, care se îngrijorează mult şi care adună extrem de multă tensiune nervoasă, pe care nu reuşesc să o exprime în exteriorul lor.

Mercur în Capricorn nu este un plasament bun pentru comunicarea de orice fel. Dimpotrivă, aduce reprimare şi cenzură în exprimare, şi ne arată că românii nu sunt în stare să exprime în cuvinte sau în scris ceea ce simt cu adevărat.

Mercur în Capricorn comunică de obicei monosilabic, şi preferă să îşi ţină părerile pentru sine. Nu este genul care să îşi spună în mod repetat o nemulţumire sau care să comenteze împotriva unui sistem opresiv.


Astfel, românii nu au nevoie de cenzură, pentru că se cenzurează singuri, oprindu-se din a-şi exprima probemele, nemulţumirile şi frustrările.

Din păcate, pentru că Mercur este şi în Capricorn, şi în casa 8, pesimismul este extrem de accentuat în gândirea poporului român, care nu reuşeşte să vadă proverbiala luminiţă de la capătul tunelului.

Arată că noi românii ne-am obişnuit să gândim foarte precaut, şi să nu ne asumăm riscuri prea mari pentru schimbarea ideilor învechite care nu ne mai folosesc, şi care, nu doar că ne trag înapoi, dar ne duc şi către distrugere (casa 8 este guvernată de zodia Scorpionului, care aduce schimbări profunde, dar prin evenimente extrem de dure, care pot distruge, şi astfel, reconfigura complet viaţa unei persoane sau a unei naţiuni).


Mercur în Capricorn, casa 8, este în sextil cu Pluton în Scorpion, casa 6. Acest aspect semnifică faptul că poporul român este capabil să îşi cenzureze exprimarea părerilor proprii o perioadă foarte mare de timp, poate chiar ani sau decenii. Dar, sextilul cu Pluton în Scorpion arată că în momentul în care poporul român hotărăşte că a îndurat destul, nu numai că începe să se exprime, ci realizează o explozie la nivel de comunicare.

Această refulare extremă se va produce întotdeauna prin intermediul populaţiei active muncitoare (casa 6) prin revolte colective, ale sindicatelor, care vor zdruncina din temelii clasa politică: atât conducerea ţării (Pluton în care cu casa 10), cât şi opoziţia (Pluton în careu cu casa 4).

Când se produc astfel de revolte, înseamnă că este supradezvoltat Nodul Sud al Astrogramei României (adică cea mai mare greşeală de destin pe care o poate realiza poporul românîn această configuraţie astrologică).

Aceste revolte funcţionează (prin careurile lui Pluton cu Nodul Sud şi Nodul Nord) ca un semnal de alarmă, care aduce România înapoi pe calea destinului său (mai pe larg despre acest subiect la casa 10, unde se află Nodul Nord, adică destinul României).


În concluzie, dacă vă întrebaţi de ce în ultimii 30 de ani sistemul de învăţământ, cercetarea şi artele (de orice fel) sunt în cădere liberă în România, este din cauza lui Mercur în Capricorn: sistemele învechite resping orice minte creativă sau inovatoare din generaţia nouă, care este obligată, prin exod, să îşi găsească împlinirea şi recunoaşterea în afara ţării. 

Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău,

contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de

şedinţă video sau audio.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog

289 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page