top of page

Astrograma României - CASA 9: Religia poporului, justiţia, învăţământul superior

Actualizată în: 14 apr. 2021

Religia poporului, justiţia, învăţământul superior, relaţii internaţionale.Înainte să încep să analizez această casă, ţin să menţionez că nu am nici o apartenenţă politică, nu sunt atee, nu ţin cu nici o mişcare gen LGBT sau alte struţo-cămile, şi nu sunt împotriva religiei de stat, este treaba fiecăruia în ce alege să creadă. Rolul meu de astrolog este de a ANALIZA OBIECTIV toate aspectele care se găsesc într-o hartă astrală, indiferent de natura lor. Deci, ceea ce veţi citi mai jos este analiza OBIECTIVĂ a aspectelor legate de casa 9. Dacă sunteţi foarte sensibili la capitolul religie, vă sfătuiesc să treceţi peste lectura acestei case direct la casa 10.

Casa 9, în astrologia mondenă, reprezintă religia şi instituţia religiei de stat, relaţiile cu străinătatea, dar şi studiile universitare, adică învăţământul superior.

Casa 9 este în Capricorn. Saturn, guvernatorul acesteia, se află în Capricorn, casa 8. Din punct de vedere al religiei de stat, această poziţie este nefastă, pentru că sporeşte starea de sărăcie a populaţiei şi mentalitatea pesimistă. Cum?

Saturn este în conjunct cu Mercur în Capricorn, casa 8. În această ecuaţie astrologică a Românei, religia de stat a României este cea care menţine poporul român într-o mentalitate conservatoare, reticentă la nou şi inovaţie. De aici, incapacitatea poporului român de a se adapta la nou.


Saturn este în opoziţie cu Kiron în Rac, casa 2. Adică, poporul român, în loc să înveţe să devină responsabil de propriile acţiuni, preferă să se lase în grija unei puteri superioare. Atunci când poporul român simte că problemele îl depăşesc, în special cele financiare (Kiron în Rac, casa 2) în loc să insiste în plan real să schimbe lucrurile, se refugiază în religie şi în rugăciuni, cerând să fie salvat de o forţă exterioară: sfinţi, Dumnezeu, etc. (Kiron în Rac în opoziţie cu Saturn,Mercur şi Neptun în Capricorn, casa 8).

Deşi nu o să vă placă ceea ce voi spune, să ştiţi că un popor obişnuit să depindă de o putere superioară, va face acelaşi lucru şi din punct de vedere politic şi civic. Va depinde de proprii guvernanţi, şi nu îşi va asuma responsabilitatea individuală.


Religia de stat a României este cea care, în astrograma prezentă, întreţine sărăcia în poporul român, în primul rând prin crearea şi menţinerea unei mentalităţi care lezează puterea individului de a acţiona responsabil pentru sine, îl minimizează şi îl face să se simtă ca un slujitor, nu ca un om liber (Mercur conjunct cu Saturn în Capricorn, casa 8). Iar din mentalitatea de slujitor nu poţi obţine indivizi, ci doar o masă de manevră.

În al doilea rând, întreţine lipsa de respect faţă de ţară şi resursele acesteia prin menţinerea unei mentalităţi arhaice legate de femei şi de respectul faţă de acestea (Saturn în Capricorn – patriarhat, în opoziţie cu Kiron în Rac, mama). Cu siguranţă că această afirmaţie v-a scandalizat. Haideţi să vă explic mai bine:

Mama, ţara şi femeile poporului respectiv sunt reprezentate de Luna şi de zodia Rac. Kiron în Rac, casa 2, arată (după cum am scris şi mai sus, la Casa 2) că poporul român nu preţuieşte, desconsideră valoarea ţării, a resurselor naturale, şi astfel, valoarea femeilor din ţara sa (reciţi Casa 2 pentru mai multe detalii).


Saturn (guvernatorul casei 9, adică a religiei de stat), se află în opoziţie cu Kiron în Rac, casa 2, adică cu această rană a lipsei de consideraţie faţă de ţară şi faţă de femei, alimentând-o printr-o mentalitate tradiţionalistă şi conservatoare (Mercur în Capricorn), tipică patriarhatului (Saturn, se află în Capricorn, care semnifică tatăl, la fel cum Racul semnifică mama).

Un plus foarte interesant este faptul că în casa 9 se află Venus în Vărsător. Dacă vă amintiţi de la capitolul “plăcerile românilor”, am scris acolo că una din marile plăceri este SPIRITUALITATEA, manifestată prin practicarea religiei de stat, dar şi faptul că românii sunt foarte deschişi şi caută noi curente spirituale, pentru a-şi lărgi orizontul cunoaşterii spirituale ( Venus în Vărsător, casa 9).


Astfel, concluzia pentru casa 9 este următoarea: românii, după 1990 încoace, au simţit la nivel inconştient faptul că religia de stat nu le mai corespunde, şi de aceea sunt deschişi la orice fel de practică religioasă şi spirituală care este străină de cea în care au fost crescuţi.

Adică, inconştient, îşi caută o nouă religie, o nouă practică spirituală, pentru că cea tradiţională nu îi mai satisface. Întrebaţi-vă şi voi, cei care citiţi acum această astrogramă: de ce o citiţi? Dacă aţi avea toate informaţiile necesare oferite de Biserica de stat, nu ar trebui să mai fie nevoie să căutaţi informaţii şi în altă parte. Doar Dumnezeu le ştie pe toate, nu-i aşa?


Această deschidere a poporului român faţă de alte practici spirituale are ca scop tocmai trecerea de la religia de stat a României, la o nouă formă de spiritualitate, care să permită poporului român să se dezlipească de trecut şi de atitudinea incorectă faţă de femei (misogină), pentru a lăsa ca şi energiile feminine să se manifeste din plin în spiritul poporului român, care acum este pe moarte din cauza unui exces de energie masculină, care de sute de ani a acţionat dezechilibrat.

Şi dacă nu credeţi faptul că mentalitatea propagată de biserica de stat este cea care întreţine sărăcia, atât emoţională cât şi materială în poporul român la ora actuală, atunci vă invit să căutaţi date “reale” şi “concrete”, pe care le puteţi găsi pe internet la un click distanţă, în legătură cu situaţia financiară a populaţiei din ţările care au aceeaşi religie de stat cu a noastră. Veţi vedea că inclusiv în ţara care este una din marile puteri mondiale, omul de rând trăieşte în sărăcie. Posibil datorită fricii inconştiente de a nu păcătui şi astfel de a fi stigmatizat şi pedepsit, alege să nu aibă de-a face prea mult cu “ochiul dracului”.

Din punct de vedere al relaţiilor cu străinătatea, adică al relaţiilor internaţionale, nu stăm prea strălucit. Saturn, guvernatorul casei 9 este conjunct cu Mercur şi Neptun în Capricorn casa 8, adică ţara noastră este privită de către celelalte ţări ca fiind în primul rând o ţară tradiţionalistă şi conservatoare, care nu este deschisă la nou, iar, în al doilea rând, ca fiind o ţară cu multe datorii externe, cu care nu este de dorit să realizezi parteneriate de egalitate.


Venus în Vărsător, casa 9, arată că românii sunt doritori de noi contacte cu străinii, şi extrem de interesaţi de culturi străine. Deci, din partea noastră există deschidere pentru a realiza contacte sincere cu cât mai multe ţări, dar din păcate, “faima” noastră ne precede.

Din punct de vedere al învăţământului superior, Saturn, guvernatorul casei 9 este în Capricorn, casa 8, conjunct cu Mercur şi Neptun. Arată că sistemul de învăţământ superior este învechit, bate pasul pe loc, şi utilizează până la epuizare vechile sisteme, atât de gândire, cât şi bunurile sale materiale (mobile şi imobile).

Conjuncţia lui Saturn cu Neptun arată că multe din informaţiile care se predau în învăţământul superior sunt iluzorii, nu au aplicabilitate practică, adică sunt o pierdere de timp.


Din punct de vedere al sistemului de justiţie, Saturn, guvernatorul casei 9 este în Capricorn, casa 8, conjunct cu Mercur şi Neptun. Arată că sistemul de justiţie este învechit, şi utilizează până la epuizare vechile sisteme. Arată că justiţia are tendinţa de a fi riguroasă în acţiunile sale (Mercur şi Saturn în Capricorn), dar cu anumite excepţii, care o fac să interpreteze preferenţial litera legii (Saturn conjunct cu Neptun în Capricorn).


Saturn şi Neptun sunt în sextil cu Lilith din casa 6, în Scorpion, ceea ce arată că justiţia are tendinţa de a supra-taxa cetăţeanul de rând, şi de a fi extrem de tranşantă, câteodată în detrimentul acestuia (Saturn şi Neptun sextil Lilith). Aici există şi tendinţa ca drepturile cetăţeanului, adică a omului simplu din popor, să fie încălcate prin interpretarea subiectivă a literei legii (Neptun).

Saturn, Neptun şi Mercur sunt în opoziţie cu Kiron în Rac, casa 2. Cu cât românii vor fi mai pasivi şi nu vor face nimic să îşi ridice stima de sine şi respectul faţă de propria ţară, cu atât legile şi aplicarea lor se vor înăspri, mai ales pentru cetăţeanul de rând. Adică, vom fi pedepsiţi tocmai pentru lipsa noastră de acţiune.
 

Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău,

contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de

şedinţă video sau audio.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog

322 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page