top of page

Astrograma României - CASA 4: Agricultura, mineritul, resursele naturale ale ţării.

Actualizată în: 14 apr. 2021

Agricultura, mineritul, resursele naturale ale ţării.Casa 4, în astrologia mondenă, oferă informaţii despre terenurile agricole ale ţării, mineritul, şi partidele de opoziţie (casa 4 se opune casei 10, care semnifică partidul aflat la conducerea ţării).


Casa 4 este în Leu. Soarele, guvernatorul acesteia, este în Capricorn, casa 7, a partenerilor străini. Arată faptul că agricultura, mineritul, şi terenurile ţării (casa 4) pot ajunge foarte uşor în posesia partenerilor străini ai României (casa 7), prin intermediul celor din conducerea ţării (Soare).

Soare conjunct cu Uranus în Capricorn, casa 7, arată un sistem tehnologic învechit, atât în agricultură cât şi în minerit, cu câteva excepţii inovatoare (Uranus). Se repetă povestea din sistemul de educaţie şi transporturi din articolul trecut.

Soare şi Uranus în Capricorn sunt în sextil cu Luna în Balanţă, casa 5. Arată faptul că populaţia română acceptă starea de fapt a lucrurilor, adică să lucreze cu aceste sisteme învechite, fără să se lupte pentru o modernizare omogenă a acestor domenii.


Aici se găseşte Nodul Sud conjunct pe cuspida casei 4 în Leu. Este un plasament important, pentru că are legătură directă cu destinul actual al României (Nodul Nord în Vărsător, casa 10).

Dacă destinul ţării este reprezentat de Nodul Nord, Nodul Sud reprezintă greşeala cea mai mare pe care o poate realiza poporul ţăii respective. De obicei, persistenţa în acţiunile Nodului Sud aduce doar elemente negative, iar un Nod Sud supradezvoltat poate compromite în totalitate elementele benefice din astrograma ţării, şi să ducă ţara spre faliment.


Nodul Sud în Leu poate avea mai multe semnificaţii: în primul rând, faptul că poporul român are tendinţa să îşi aleagă lideri orgolioşi, care acţionează în folos propriu (Leu), nu în folosul comunităţii (Vărsător). În al doilea rând, poate semnifica nevoia de recunoaştere pe care o are poporul român, care doreşte să fie valorizat de celelalte popoare.

Problema este, după cum am discutat anterior, că poporul român nu se respectă şi nu se valorizează pe sine. Astfel, de aici vine întrebarea: Cum să te respecte şi să te valorizeze cei din jurul tău, dacă TU nu te respecţi şi nu te valorizezi pe tine?


Persistarea în Nodul Sud a poporului român semnifică dorinţa de a-şi impune importanţa în faţa celorlalte popoare FĂRĂ a rezolva problema cea mai evidentă cu care se confruntă la nivel intern, adică lipsa de patriotism şi de respect faţă de propria ţară. Dacă veţi observa, toate popoarele care sunt puteri mondiale, sunt naţionaliste şi patriote, iar cetăţenii lor sunt mândri că fac parte din acel popor.


Astfel, poporul român, prin guvernanţii săi (Nodul Sud în Leu), doreşte să fie admirat şi respectat de celelate popoare, sau cel puţin să stea la masa lor. Pentru a realiza acest lucru, guvernanţii noştri oferă daruri excepţionale ţărilor puternice cu care doresc să intre în legătură. Aceste daruri sunt bogăţiile şi resursele ţării, cu care aceşti guvernanţi îşi cumpără biletul de intrare în “lumea bună”, pentru că altfel nu ar fi băgaţi în seamă.

Atunci când opoziţia, din orgoliu (Nodul Sud în Leu, casa 4) doreşte să îşi manifeste superioritatea faţă de partidul de la conducere, iniţiază legături noi cu diverse ţări străine, cu care devine aliată, şi astfel, îşi creşte prestigiul. Aceste alianţe sunt plătite foarte scump prin TERENURILE, imobilele şi bogăţiile ţării.


Atunci când Nodul Sud este supradezvoltat, adică se persistă în acţiuni greşite pentru destinul ţării, ies minerii din subteran şi protestează (Nodul Sud careu cu Pluton în Scorpion, casa 6).

Pentru harta actuală a României, acţiunile de protest ale minerilor sunt un semnal de alarmă care trebuie luat în seamă, pentru că arată faptul că ţara noastră merge în direcţia greşită destinului său actual, care este Nodul Nord în Vărsător.


Atenţie! Toate curentele spirituale sau de gândire care susţin faptul că România a fost în trecut o forţă excepţională, şi exaltează realizările (reale sau imaginare) din trecutul îndepărtat al României, nu fac decât să hrănească Nodul Sud al României actuale, cu un orgoliu şi o mândrie gonflată pe fapte şi acţiuni trecute.

Întrebarea este: noi, ca români, avem de ce să fim mândri în prezent?


Mândria faţă de acţiuni şi evenimente trecute arată tendinţa de a trăi în trecut, şi de a umple golul din prezent cu gloria trecutului. Acesta NU este patriotism şi naţionalism, ci o atitudine complet nefolositoare, anacronică, iar cei care se lasă prinşi în această reminescenţă arată că nu realizează nimic concret în prezent cu viaţa lor.

Cei care sunt patrioţi şi naţionalişti în PREZENT, realizează lucruri bune pentru ţară şi viaţa lor în PREZENT, şi sunt oameni de succes. Trăiesc în prezent şi se planifică pentru viitor, pe când cei care şi-au ratat viaţa şi destinul se gândesc doar la trecut, şi la ce bine era pe vremuri.

Acest lucru NU înseamnă să uităm trecutul şi să îl dăm deoparte. Înseamnă să învăţăm din trecut, DAR să trăim în PREZENT, şi să ne facem PREZENTUL atât de “glorios” şi “măreţ” pe cât îl propovăduiesc diverşi profeţi ai neamului. Altfel, suntem doar nişte rataţi, care îşi merită soarta.
 

Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău,

contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de

şedinţă video sau audio.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog

362 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page