top of page

Astrograma României - CASA 2: Resursele financiare ale ţării

Actualizată în: 14 apr. 2021

Resursele financiare ale ţării, bunăstarea financiară şi valorile poporului.Casa 2, în astrologia mondenă, oferă detalii despre valorile materiale ale unui popor, bunăstarea financiară a cetăţenilor săi, şi, foarte important, valoarea pe care o acordă poporul ţării în care trăieşte, resurselor sale materiale, şi, inclusiv, cât de mult se valorizează poporul român pe sine.


În această casă găsim rana cea mai mare a poporului român, şi răspunsul la toată starea de fapt în care ne aflăm ca şi popor. Vă recomand să citiţi de mai multe ori acest capitol, pentru a înţelege în profunzime problema neamului românesc, pentru că de aici porneşte totul.

Casa 2 este în Rac. Luna, guvernatorul acesteia, se află în Balanţă, casa 5. Vă reamintesc, din capitolele anterioare, faptul că Luna este poziţionata în “via combusta”, (28⁰37’ Balanţă), într-un loc extrem de nefast pentru aceasta.

Ca şi guvernator al banilor şi veniturilor poporului român, această poziţie este fatidică, şi duce la apariţia de evenimente nefericite în acest domeniu.

Din punct de vedere al veniturilor populaţiei, reprezintă situaţii financiare fluctuante, nesigure. Banii pe care îi câştigă populaţia din muncă proprie sunt în mare parte cheltuiţi pe activităţi recreativ-distractive (mai ales jocuri de noroc), şi pe creşterea copiilor (ambele casa 5).


Luna în Balanţă, ca şi guvernator al casei banilor, arată că românii nu ştiu să îşi creeze planuri financiare pe termen lung, şi că sunt gata să îşi cheltui banii pe orice lucru frumos, strălucitor, sau la modă, care le iese în cale (Balanţă).

Luna este în sextil cu Soarele şi Uranus din Capricorn, casa 7. Acest aspect arată că românii acceptă să fie supra-taxaţi pe veniturile lor din muncă proprie de către organele de conducere, mai ales prin taxe atipice, originale, sau care apar neaşteptat (Uranus), la cererea organelor de conducere (Soare), care, la rândul lor, lucrează la cererea partenerilor României (casa 7).

Guvernatorul casei banilor (Luna) în aspect cu Uranus desemnează pierderi financiare neaşteptate din buzunarul poporului în favoarea celor aflaţi la conducerea României.


Acum vom vorbi despre cea mai profundă rană a poporului român din 1990 încoace, şi de cea mai dificilă lecţie pe care o avem de învăţat: lecţia valorilor financiare şi a valorizării, reprezentată prin Jupiter în Rac, în poziţie retrogradă, şi asteroidul Kiron, în Rac, casa 2.

Ambele subliniază faptul că lecţia pe care o avem de învăţat, ca să putem supravieţui ca neam, este lecţia valorizării propiei persoane şi a bogăţiilor ţării noastre. Să le analizăm pe rând.


Poziţia retrogradă a planetei Jupiter în Rac, casa 2, arată prezenţa unei karme negative din trecutul neamului românesc, care ne afectează la nivel colectiv în prezent.

Din punct de vedere material şi financiar, arată faptul că poporul român a beneficiat în existenţele sale anterioare de mari resurse materiale şi financiare, şi a trăit în lux şi bogăţie, desconsiderând aceste valori, risipindu-le de-a lungul timpului fără a realiza lucruri de importanţă majoră pentru dezvoltarea neamului românesc.


În prezent, suntem lipsiţi de bogăţiile şi mijloacele financiare ale propriei ţări tocmai pentru a învăţa să ne descurcăm şi să ne organizăm eficient. Suntem obligaţi, în această ecuaţie astrologică a României, să realizăm maximum de rezultate cu minim de resurse, pentru a învăţa să preţuim valorile şi bogăţia ţării noastre, pe care în prezent le pierdem în favoarea partenerilor noştri străini (Jupiter retrograd este în opoziţie cu Soare şi Uranus în Capricorn, casa 7).


Din punct de vedere al valorii şi respectului faţă de propria ţară şi propriul neam, arată lipsă de respect şi desconsiderare din partea poporului român faţă de propria ţară, resursele naturale şi tradiţia acesteia (Rac).

Dacă vă întrebaţi de ce multor persoane “le este ruşine că sunt români”, răspunsul se află în acest aspect, sunt cei care persistă în manifestarea lui Jupiter retrograd în Rac, casa 2, adică desconsiderarea propriului neam şi a propriei persoane.

Dacă vă întrebaţi de ce sunt condamnate patriotismul şi iubirea de ţară, răspunsul se află tot în acest aspect: este exprimarea agresivă a acestei răni care se cere rezolvată. Punctul culminant îl reprezintă condamnarea şi pedepsirea celor care încearcă să rezolve această rană, prin manifestarea respectului faţă de ţară şi a valorilor sale tradiţionale. De ce?


După cum bine ştiţi, când ne lovim doare, dar când încercăm să curăţăm rana, ne doare şi mai tare. Astfel, mecanismul de apărare inconştient al poporului român, care nu mai doreşte să treacă prin şi mai multă suferinţă, în loc să accepte şi să încurajeze elementele patriotice, care pot curăţa această rană a indiferenţei şi a batjocurii, preferă să sancţioneze violent orice încercare de confruntare directă cu această rană atât de profundă: lipsa de iubire faţă de propria ţară.

Atenţie, datorită acestei lipse de respect şi iubire faţă de propriul neam şi propria ţară, poporul român acceptă să fie tratat de multe ori mizerabil de cei din conducerea ţării şi de celelalte popoare.


Această lipsă de respect faţă de ţară şi resursele sale a dus la înstrăinarea resurselor materiale ale României, pentru că poporul român nu a considerat că sunt îndeajuns de importante ca să merite să fie apărate.

La fel, pentru că poporul român se desconsideră pe sine, acceptă salarii de subzistenţă, să lucreze la negru, şi să fie tratat ca şi servitor al altor ţări.

O persoană care crede că merită puţin (sau deloc), se va mulţumi cu puţin. Un popor care se desconsideră (şi se urăşte pe sine), îşi va alege întotdeauna conducători care îl vor duce în faliment.

Deci, rana profundă a poporului român este lipsa de respect şi de preţuire faţă de sine, şi lipsa de respect şi de preţuire faţă de propria ţară.


Cum se poate vindeca această rană profundă? Individual, prin creşterea respectului faţă de propria persoană. Cât timp nu vom considera că “merităm”, nu vom acţiona în beneficiul nostru. Este foarte important să avem o atitudine pro-activă, să ne educăm propria persoană, depăşindu-ne condiţia de victimă, nu să aşteptăm ca alţii să vină să ne salveze şi să ne rezolve propriile noastre necazuri şi neputinţe.

Jupiter retrograd în Rac este în trigon cu Vertex din Scorpion, casa 6. Arată faptul destul de evident, că populaţia muncitoare a României este cea care se confruntă cu această lipsă de resurse, atât materiale cât şi financiare, şi va trebui să înveţe să se descurce într-o situaţie de criză financiară aproape continuă.

Jupiter retrograd în Rac este în opoziţie cu Soare şi Uranus în Capricorn, casa 7. Semnifică faptul că guvernanţii României, pentru a-şi satisface propriile interese egoiste, risipesc bunurile României în favoarea partenerilor ţării (casa 7).


Kiron, în astrologie, reprezintă domeniul în care experimentăm cele mai mari suferinţe, dar şi locul de unde se poate naşte vindecarea cea mai profundă.


În astrograma României, Kiron se află în Rac, casa 2. Arată faptul că poporul român are o stimă de sine foarte scăzută (casa 2), şi de aceea nu crede că merită bogăţie materială şi financiară. De asemenea, are tendinţa de a risipi foarte uşor bogăţiile pe care le are, tocmai pentru că nu le preţuieşte, şi nu se preţuieşte (Rac). Aduce mari probleme financiare şi sărăcie în rândul populaţiei.

Datorită lui Kiron în zodia Rac, există tendinţa ca românii să se plângă mult de soarta lor “nedreaptă”, dar să nu facă nimic pentru a o redresa. Acest aspect este perfect ilustrat de balada “Mioriţa”, în care, dacă vă amintiţi, ciobanul moldovean, deşi află de complotul pus la cale împotriva lui, nu face absolut nimic să îi oprească pe potenţialii săi ucigaşi, ci îşi acceptă soarta cu stoicism, şi chiar îşi dictează testamentul oiţei sale năzdrăvane.


Deci, avem parte de un popor sărăcit, cu mari probleme financiare, dar care aşteaptă ca alţii să îl ridice din situaţia problematică în care se află. Atenţie, această lipsă de reacţie este de fapt lene şi orgoliu ascuns din partea poporului român, pentru că alege să nu îşi asume responsabilitatea pentru propria sa existenţă, şi aşteaptă ca alţii să îi rezolve problemele.

O altă interpretare a celor două interpoziţii problematice în casa 2, Rac, este următoarea: zodia Rac reprezintă ţara, dar şi mama, femeia cea mai importantă din viaţa noastră.


Felul în care poporul român se raportează la ţară şi bogăţiile acesteia, arată felul în care se raportează la femeile poporului.

Acesta este un semnal de alarmă în primul rând pentru toate româncele, pentru că marea problemă în România porneşte de la mamă şi atitudinea faţă de femeie. Nu, nu sunt bărbaţii de vină pentru că nu vă respectă şi vă agresează, ci voi, femeile sunteţi de vină pentru că vă comportaţi la fel ca şi ciobanul moldovean: în cunoştinţă de cauză vă acceptaţi soarta, şi nu vreţi să faceţi nimic să o schimbaţi.

Vă reaminteasc faptul că dacă un copil este educat într-un anumit fel în anii formatori, aşa se va comporta şi ca adult. Astfel, cine ajunge să se comporte cu desconsideraţie faţă de propria ţară, înseamnă că în acest spirit a fost crescut, şi acestea sunt ideile care i-au fost inoculate de familie.

Repet, ţara reprezintă mama. Lipsa de respect faţă de ţară este lipsa de respect faţă de mamă. Dacă un copil vede cum mama sa nu este respectată de tatăl său, el (sau ea) va creşte cu ideea că este normal să îşi permită (sau să permită) orice tip de comportament negativ sau nepotrivit faţă de ideea de femeie şi faţă de ţară.


În concluzie, România se va trezi cu adevărat când FEMEILE din România se vor trezi şi vor hotărî să acţioneze pentru propriile drepturi şi interese, şi să crească copii care să le respecte, văzând felul în care tatăl lor o respectă pe mama lor. 

Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău,

contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de

şedinţă video sau audio.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog

420 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

留言


bottom of page