top of page

Astrograma României - CASA 1: imaginea ţării în lume

Actualizată în: 14 apr. 2021

Personalitatea naţiunii şi imaginea ţării în lume.Casa 1, în astrologia mondenă, reprezintă personalitatea poporului, şi mai ales, felul în care se prezintă, interacţionează, şi este perceput de celelalte ţări.

Din păcate, imaginea României nu este deloc strălucită în lume. Să vedem de ce:

Casa 1 este în Gemeni. Mercur, guvernatorul acesteia, se află în Capricorn, casa 8. Arată faptul că poporul român este perceput ca fiind pesimist, cu o gândire conservatoare şi tradiţionalistă, legat de trecut, fără perspectivă de viitor.


Mercur în Capricorn arată o inteligenţă speculativă care acţionează doar cu structuri învechite (atât materiale cât şi intelectuale), care nu este capabilă să se adapteze la nou. Astfel, românii sunt percepuţi ca fiind anacronici, incapabili să ţină pasul cu obiceiurile şi ideile actuale la nivel internaţional.

Mercur în Capricorn în casa 8 este un plasament care nu ajută deloc la imaginea României în lume, şi care ne face să fim percepuţi ca veşnicii datornici.

Casa 8 (după cum vom vedea în alt articol) se ocupă cu datoriile şi împrumuturile ţării respective. Guvernatorul casei personalităţii (Mercur) aflat în casa 8, a datoriilor şi împrumuturilor, creează imaginea unei ţări care este incapabilă să se întreţină singură, şi este dependentă atât de împrumuturi externe, cât şi de banii pe care îi pot oferi ţările cu care aceasta are parteneriate (casa 7).


Puse cap la cap, Mercur în Capricorn şi poziţia sa în casa 8, ne arată faptul că poporul român are o imagine slabă în lume, este văzut ca şi conservator, tradiţionalist, blocat în trecut, incapabil să se adapteze la prezent, şi astfel, incapabil să îşi genereze propriile surse de venit – de aici, dependenţa de împrumuturi şi de partenerii săi.

Mercur în Capricorn casa 8, sextil cu Pluton în Scorpion, casa 6, poate avea mai multe semnificaţii. În primul rând, arată tendinţa poporului român de a-şi pune singur beţe în roate şi de a se auto-chinui. Insistă în menţinerea şi crearea de situaţii de criză (Pluton în Scorpion), mai ales pentru populaţia muncitoare (casa 6).

În al doilea rând, putem fi percepuţi de opinia celorlalte popoare ca fiind necivilizaţi, pentru că nu suntem în stare să ne exprimăm opiniile şi dorinţele într-un mod cursiv şi diplomatic în propria ţară, iar, când în final reuşim să ne exprimăm, o facem într-un mod foarte tranşant şi sălbatic.


Concluzia la casa 1: (oricât de mult nu v-ar plăcea ce urmează să spun, din păcate este adevărul), suntem văzuţi de opinia publică ca nişte milogi şi ca un popor demn de compătimirea celorlalte popoare, nu ca un popor cu care se poate discuta ca de la egal la egal, şi care să se poată impune în sfera internaţională.

Atenţie, imaginea poporului român şi a României în lume, este în mare parte creată de clasa politică aleasă de noi, deci, acţiunile lor sunt cele care creează această imagine negativă a României în lume.
 

Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău,

contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de

şedinţă video sau audio.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog

387 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentare


bottom of page