top of page

Astrograma României - CASA 3: Transporturi, educaţie, mass-media

Actualizată în: 14 apr. 2021

Transporturi, infrastructură, educaţie, mass-media, libera exprimare.Casa 3, în astrologia mondenă, oferă informaţii despre structurile care se ocupă cu transportul şi comunicaţiile de orice fel în cadrul unei naţiuni.

Casa 3 este în Rac. Luna, guvernatorul acesteia, se află în Balanţă, casa 5.


Din punct de vedere al mass-media, arată faptul că românii sunt consumatori de can-can-uri, informaţii superficiale şi recreativ-distractive. Au nevoie de acest gen de diversiune pentru a uita de situaţia emoţională foarte tensionată în care se află ca şi popor (Luna poziţionată în “via combusta”).

Balanţa predispune pentru o grilă de programe şi emisiuni televizate cât mai neutră, cu intenţia de a nu supăra pe nimeni, şi de a fi pe placul tuturor. De aici, realizarea în mare majoritate a emisiunilor uşor de digerat, lipsite de substanţă.

Acelaşi lucru se aplică şi în presa scrisă: superficialitate, neutralitate, descurajarea investigaţiei jurnalistice şi încurajarea bârfelor şi a informaţiilor de ultimă oră despre vedete (Balanţă).

Luna în Balanţă este în sextil cu Soare şi Uranus din Capricorn, ceea ce arată că mass-media este doritoare să facă pe placul celor din conducerea ţării (Luna în Balanţă). Aceşti lideri îşi impun, câteodată despotic, puterea de influenţă asupra presei (Uranus în Capricorn), şi o obligă ca aceasta să reflecte doar propriile lor păreri şi argumente.


Luna în Balanţă creează o presă docilă, cooperantă, diplomată, care nu doreşte să intre în conflict cu cei care deţin puterea, iar aspectul de sextil cu Soare şi Uranus în Capricorn arată tendinţa de a colabora foarte uşor cu clasa politică. Este un aspect care NU încurajează deloc investigaţia jurnalistică, pentru că poate da naştere la confruntări, dezacorduri, scandaluri, şi competiţie, ceea ce Luna în Balanţă evită cu orice preţ.

Din punct de vedere al educaţiei, Luna în Balanţă, casa 5, în sextil cu Soare şi Uranus în Capricorn, casa 7, arată faptul că sistemul de învăţământ funcţionează după un sistem învechit şi rigid (Soare în Capricorn), care, din când în când, cu inconsecvenţă, încearcă să introducă în sistem lucruri noi şi inovatoare (Uranus în Capricorn). De aici se creează situaţiile paradoxale, de exemplu: şcoala nu are toaletă în interior, dar în schimb are implementat ultimul proiect finanţat din fonduri europene legat de reciclare selectivă.


Din punct de vedere al transporturilor, situaţia este asemănătoare cu cea din învăţământ: sistemul este unul învechit, dar care are introduse (inconsecvent) anumite elemente inovatoare, care accentuează şi mai tare diferenţa de performanţă între elementele noi şi cele vechi ale sistemului.
 

Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău,

contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de

şedinţă video sau audio.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog

259 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page