top of page

Astrograma României - CASA 10: Conducerea ţării, guvernul.

Conducerea ţării: preşedintele, primul ministru, guvernul.Casa 10, în astrologia mondenă, reprezintă aparatul de conducere al ţării: preşedintele sau primul ministru, guvernul. Mijlocul Cerului (MC) arată idealurile ţării şi scopul acesteia.


Această casă este extrem de importantă în astrograma României, pentru că este cea care conţine Nodul Nord, sau Destinul acestei ţări, şi ne arată finalitatea, sau deznodământul evenimentelor pe care poporul român le trăieşte din 1990 încoace.

Nodul Nord nu doar se găseşte în casa 10, ci este în conjuncţie perfectă cu Mijloul Cerului, adică cuspida casei 10. Arată că împlinirea destinului poporului român din această astrogramă, are legătură DIRECTĂ cu o schimbare radicală a conducerii ţării.


În momentul în care Nodul Nord se îndeplineşte, va exista o schimbare de titulatură, graniţe, sau regim politic a Republicii România.

Astfel, Nodul Nord în casa 10 în Vărsător se poate realiza prin mai multe variante, în funcţie de felul în care poporul român alege să acţioneze. Acestea sunt următoarele:


- Alegerea unui preşedinte care este atipic pentru România, cum ar fi o persoană fără apartenenţă politică, un cetăţean străin, o femeie, sau un preşedinte extrem de tânăr.


- Conducerea ţării să fie realizată din afara ţării (în mod legal), şi astfel, România să nu mai fie stat suveran.


- Dizolvarea României în regiuni cu conducere autonomă.


Dacă poporul român reuşeşte să îşi înveţe lecţia valorizării propriei ţări şi a propriei persoane (Kiron şi Jupiter retrograd în Rac, casa 2), atunci va realiza Nodul Nord alegând un preşedinte ATIPIC faţă de toţi preşedinţii din 1990 încoace (citeşte capitolul “Ce fel de Preşedinte are România?”), adică o persoană care este interesată de bunăstarea poporului, iar ale cărui interese personale coincid cu interesele României.

Această persoană va fi în primul rând din popor, independentă, nu din aşa zisa “elită”, va acţiona ca şi lider informal (la început), şi va putea reface coeziunea neamului motivând poporul român să acţioneze în folos colectiv, nu doar individual. Astfel, România se va putea reface şi va putea deveni un model de renaştere pentru alte popoare.

Nodul Nord în Vărsător, casa 10, în varianta cea mai pozitivă, poate semnifica şi realizarea independenţei României faţă de celalte ţări, inclusiv din punct de vedere financiar (puţin probabil să se poată realiza în conjunctura astrologică actuală).


Dacă poporul român NU reuşeşte să îşi înveţe lecţia valorizării propriei ţări şi a propriei persoane (Kiron şi Jupiter retrograd în Rac, casa 2), atunci va realiza Nodul Nord alegând în fruntea ţării un cetăţean străin, sau care are interese străine de interesele poporului. Va delega ca România să fie condusă din afara ţării de străini (în mod legal, nu doar din umbră). De asemenea, dacă poporul român nu acţionează în folos colectiv (Vărsător), atunci România se va rupe în regiuni autonome.

Soluţii pentru realizarea destinului de ţară în mod pozitiv


În primul rând, trebuie să renunţăm să mai alegem în fruntea ţării lideri orgolioşi (Nodul Sud în Leu), care au doar o faţadă prezentabilă, dar în interiorul lor doresc putere şi faimă, şi nu lucrează în folosul cetăţenilor, ci în folos propriu.


Pentru că poporul român suferă de sub-apreciere cronică, are tendinţa să aleagă în conducerea ţării persoane care sunt fix opusul lor: extrem de încrezătoare în forţele proprii, orgolioase, dure şi intransigente (Leu). Dar acestea nu fac decât să adâncească rana de sub-apreciere (Jupiter şi Kiron retrograd în Rac, casa 2). Cât timp poporul român va avea o mentalitate servilă, îşi va alege stăpâni, şi câteodată tirani în conducerea ţării, nu conducători aleşi în slujba poporului.

În al doilea rând, trebuie să ne implicăm civic, în activităţi de grup benefice, constituind societatea civilă în asociaţii, grupări, organizaţii, etc, care au ca scop ridicarea nivelului de trai colectiv. Trebuie să învăţăm să acţionăm independent, să ne spunem părerea în primul rând ca individ, şi apoi ca popor (Nodul Nord în Vărsător). Astfel, conducerea ţării va fi convinsă de societatea civilă să lucreze în folosul său, nu în folosul unor indivizi care doresc doar putere şi faimă.


În al treilea rând, ar fi bine ca poporul român să îşi mute atenţia de pe simpla creştere a copiilor (Luna în casa 5 în Balanţă), în realizarea unei ţări mai bune, şi astfel, garantarea unui viitor bun pentru copii săi.


În al patrulea rând, trebuie să renunţăm la mentalitatea şi sistemele învechite din toate domeniile, şi să fim receptivi la nou. Din punct de vedere spiritual deja facem asta, Venus este în Vărsător, casa 9. Putem lua exemplu din felul în care am implementat foarte uşor sisteme spirituale alternative în România, şi astfel să realizăm schimbarea în toate domeniile importante.


Repet, la fel cum diversele curente spirituale au înflorit în România fără ajutorul statului, adică prin asocierea de indivizi în asociaţii sau organizaţii, la fel trebuie făcut şi pentru implementarea schimbării în alte domenii, prin indivizi care se asociază şi astfel, aduc schimbarea în propria lor zonă de influenţă.

Poate mulţi dintre voi sunt sceptici că în România se mai poate schimba ceva la ora actuală, toate sistemele sunt vechi, corupte, etc. Da, aşa este. De aceea, nu mai trebuiesc folosite aceste sisteme, ci lăsate să se distrugă singure.


Destinul României, din 1990 încoace, FAVORIZEAZĂ apariţia de asociaţii, grupări, organizaţii, care să acţioneze în folos colectiv, şi astfel, să redreseze, pe toate planurile, România. Asta înseamnă că prin apariţia pe tot teritoriul statului de mici colectivităţi care să lucreze în folosul satului, comunei sau oraşului în care trăiesc, România se poate salva, devenind auto-suficientă.


Dar pentru asta trebuie ca fiecare individ în parte, să dorească să realizeze ceva concret pentru binele său, şi să se implice, împreună cu ceilalţi, în primă fază fără vreun câştig, în construirea acestor mici colectivităţi, care pe viitor pot fi scăparea României (fără implicarea statului).
 

Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău,

contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de

şedinţă video sau audio.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog

363 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page