top of page

Istoria Tarotului: 1463 - Visconti Brera-Brambilla

Actualizată în: 29 iul. 2020

Tarotul Visconti-Sforza este un termen generic folosit pentru aproximativ 15 seturi de tarot incomplete din sec.XV, care acum se află în difeite muzeuri, biblioteci, şi colecţii private din lume. Nici un set complet nu a supravieţuit; în majoritatea cazurilor, seturile au cateva cărţi de curte, în timp ce unele au doar o singură carte. Sunt cele mai vechi seturi care există, şi datează din perioada în care Tarotul era numit “Trionfi” (ex: cărţi de triumf), şi erau folosite ca şi cărţi de joc. Aceste seturi au fost comandate de Filippo Maria Visconti, Ducele de Milan, şi de succesorul şi ginerele său, Francesco Sforza. Au avut un impact major în compoziţia vizuală, numerotarea şi interpretarea seturilor moderne de tarot.


Acest set de Tarot este numit după Giovanni Brambilla, care a cumpărat acest set în Veneţia în 1900. Din 1971, acest set se găseşte în catalogul Galeriei Brera din Milano.

A fost comandat de către Francesco Sforza, în 1463, lui Bonifacio Bembo. Acum setul conţine 48 de cărţi, şi doar 2 cărţi din Arcana Majoră – Împăratul şi Roata Norocului.


* Împăratul (stânga), Roata Norocului (dreapta)


Toate cărţile de curte au fundalul aurit, în timp ce cărţile numerotate au fundalul argintat.

Cele 7 cărţi de curte care s-au păstrat sunt: Cavalerul şi Valetul de Cupe, Cavalerul şi Valetul de dinari (monede), Cavalerul, Valetul şi Regina de bastoane (bâte). Aproape toate cărţile numerotate au supravieţuit, singura carte lipsă fiind 4 de dinari.
Pentru citiri de Tarot sau Cursuri de Tarot contactaţi-mă direct AICI.© 2020 Georgiana Sâmbotin - AStrolog


68 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page