top of page

Saturn – atât de negru pe cât pare sau binefăcător ascuns? (Partea 1)În Astrologie, planeta Saturn are o reputaţie destul de proastă printre celelalte planete. Oare este cu adevărat malefic sau aceasta este doar o superstiţie, asemănătoare cu “vineri 13” sau “pisica neagră”? Hai să aflăm împreună.


Pentru cei care nu îl cunosc încă, permiteţi-mi să îl prezint:


- Dacă ai avut vreodată de a face cu A.N.A.F, cu o secretară care nu şi-a băut cafeaua de dimineaţă, sau cu birocraţia în orice formă a ei, ai avut o experienţă saturniană.

- Dacă ai avut de aşteptat autobuzul cel puţin 45 de minute în staţie, ca după să afli că de fapt nu mai circulă pe acea rută, ai avut o experienţă saturniană.

- Dacă ai făcut duş cu apă caldă şi de-odată a venit doar apă rece pentru că sistemul de termoficare din Bucureşti a fost construit pe vremea dinozaurilor, ai avut o experienţă saturniană.


“Păi Saturnul ăsta pare cam neplăcut în general”, ai putea spune.

Şi pe bună dreptate. Totuşi, Saturn aduce şi beneficii celor care respectă cu stricteţe regulile sale. Nu degeaba este supranumit “lordul karmei”. Ceea ce semeni aia seceri. Dacă semeni fapte bune, vei secera o karmă viitoare bună, şi astfel, vei avea parte de îngăduinţa lui Saturn. Dacă vei semăna fapte rele, vei avea parte de o karmă negativă, şi astfel de stricteţa lui Saturn.

Deşi pare dur, Saturn este foarte corect. Îţi oferă experienţe prezente exact pe măsura acţiunilor tale trecute, şi te ajută să înveţi din greşelile tale pentru a trece mai departe.


Dar hai să vedem cu ce se ocupă mai pe larg acest Saturn în Astrologie, şi în special în Harta Natală (adică propriul tău horoscop!):SATURN


- Este semn masculin, diurn.

- Are ca elemente specifice Rece şi Uscat.

- Guvernează zodia Capricornului (pe timp de zi) şi zodia Vărsătorului (pe timp de noapte).

- Guvernează scheletul, oasele şi pielea.

- Culoarea specifică e Negru.

- Metalul specific este Plumbul.SE OCUPĂ CU:


- Stabilitatea, securitatea, consistenţa, limitele.

- Structura, spaţiile bine definite.

- Legea, ordinea, regulile.

- Reprezintă autoritatea de orice fel (fie ea interioară nativului sau exterioară acestuia).

- Autocontrolul.

- Tăcerea.

- Despărţirea şi separea.

- Modestia şi umilinţa.

- Ambiţia şi perseverenţa.

- Maturitatea şi responsabilitatea

- Rigiditatea şi inflexibilitatea.

Dacă eşti influenţat puternic în Harta Natală de Saturn, vei fi disciplinat, serios, răbdător, tăcut, tradiţionalist, organizat, serios, rezistent şi perseverent.

Zodia şi casa în care se află Saturn în Harta Natală arată domeniul în care simţi cea mai mare precauţie, frică şi încordare. Saturn are o poziţie puternică în horoscopurile doctorilor, cercetătorilor, şi oamenilor de afaceri, cărora le aduce perseverenţă, rezistenţă, ambiţie şi determinare.


Zodia în care se află Saturn ne arată locul în care ne simţim cel mai vulnerabil, şi unde ne temem că nu vom avea niciodată îndeajuns. Aici avem tendinţa de a ne manifesta fricile, de a deveni nervoşi şi de a claca, sau hotărâm să nu ne încercăm norocul niciodată. Acesta este ceea ce noi numim “ghinion”.

Acum, momentul adevărului: unde se află Saturn în harta ta natală? Apasă AICI, şi consultă tabelul care descrie poziţia lui Saturn la momentul naşterii tale. Apoi revino pentru a afla cum te afectează Saturnul tău!


Saturn natal în Berbec


Frica de eşec sau de critica celorlalţi te poate face un rebel sau un work-aholic. De obicei stima de sine este scăzută, şi îţi poate lipsi încrederea în figurile de autoritate (guvern, justiţie, poliţie, etc.). Îţi poţi suprima furia şi agresivitatea. Este foarte important pentru tine să îţi dezvolţi curajul şi credinţa în forţele proprii.


Saturn natal în Taur


Eşti conservator, perseverent şi chiar încăpăţânat în legatură cu obţinerea banilor şi bunurilor materiale. Poţi supraevalua sau subevalua valoarea posesiunilor tale. De multe ori ai tendinţa de a-ţi nega micile plăceri ale vieţii şi de a nu te bucura de roadele muncii tale. Ceilalţi te pot considera foarte frecvent zgârcit, dar această zgârcenie este de fapt rezultatul nesiguranţei tale în legătură cu capacitatea ta de a obţine alte bunuri în viitor.


Saturn natal în Gemeni


Poţi fi nesigur pe abilitatea ta de a comunica, şi să încerci să compensezi această lipsă, sau să o maschezi. Eşti de multe ori prea serios sau dezinteresat de conversaţii superficiale. Pentru tine este dificilă comunicarea spontană, întâlnirile de societate şi bârfele.


Saturn natal în Rac


Ai dificultăţi în exprimarea emoţiilor, de aceea îţi doreşti un cămin stabil (atât fizic cât şi emoţional), unde nu trebuie să faci eforturi pentru a te exprima şi a fi înţeles de ceilalţi. Îţi este frică de a nu deveni dependent emoţional de ceilalţi şi de aceea te poţi distanţa voit de persoanele iubite. Pe de altă parte, poţi fi excesiv de ataşat sau să ai nevoie în mod constant de apreciere din partea familiei şi a celor dragi. Trebuie să îţi dezvolţi siguranţa pe propriile emoţii şi abilitatea de a dărui şi a primi afecţiune.


Saturn în Leu


Ai o atitudine conservatoare faţă de artă, creativitate, romantism şi dragoste. Poţi fi strict şi rigid în relaţia cu proprii copii. Eşti foarte conştient de propria ta persoană şi ai o mare nevoie de afirmare. Nu îţi este uşor să te exprimi liber. Ai tendinţa să munceşti prea mult şi să uiţi că viaţa are şi o parte relaxantă şi distractivă. Trebuie să îţi dezvolţi iubirea şi acceptarea faţă de propria persoană, indiferent de performanţele socio-profesionale pe care le realizezi (sau nu).


Saturn natal în Fecioară


Ai o stimă scăzută faţă de propria persoană. Eşti foarte muncitor şi îţi place să obţii rezultate care să îţi crească încrederea în tine. Adori ordinea şi precizia, şi ai o atenţie aprope compulsivă faţă de detalii. Poţi fi prea critic datorită perfecţionismului înnăscut, şi astfel să îi descurajezi atât pe ceilalţi cât şi pe tine. Trebuie să înveţi să îţi relaxezi standardele imposibile de perfecţiune şi să înţelegi că de multe ori înţelegerea raţională a lucrurilor nu ajută la mare lucru, şi să îţi dai voie să îţi asculţi intuiţia.


Saturn natal în Balanţă


Poţi avea o dorinţă foarte puternică de stabilitate în parteneriate, atât cele de afaceri cât şi în căsătorie. Ai un mod de gândire foarte corect şi echilibrat. Poţi simţi relaţiile cu ceilalţi ca pe o corvoadă, şi eşti foarte precaut atunci când începi o relaţie nouă cu cineva. De asemenea, îţi este frică să nu rămâi prins în relaţii nepotrivite.


Saturn natal în Scorpion


Ai sensibilitate extremă faţă de oamenii şi situaţiile care îţi ameninţă echilibrul emoţional. Doreşti cu orice preţ să eviţi critica celorlalţi. Cauţi un mediu calm şi liniştit, deşi, pe de altă parte, doreşti să experimentezi profunzimi emoţionale împreună cu o altă persoană. Îţi este greu să ai încredere în ceilalţi, şi de aceea poţi avea parte şi de inhibiţii sexuale. Trebuie să înveţi să nu mai încerci să controlezi fiecare detaliu în relaţiile interumane, şi să încerci să fii cât mai sincer cu ceilalţi.


Saturn natal în Săgetător


Ai o atitudine conservatoare faţă de filozofii şi idei religioase diferite de ale tale. Poate aduce reticenţă faţă de puncte de vedere diferite. Poti fi critic, cinic, prea intelectual sau prea moralist, şi iei foarte în serios propriile credinţe religioase şi politice.


Saturn natal în Capricorn


Iubeşti tot ceea ce ţine de ordine şi disciplină. Eşti practic, pragmatic, şi de multe ori uiţi că ai o parte emoţională care doreşte şi ea să se exprime din când în când. Ai capacitatea de a munci peste puterile tale pentru a obţine ceea ce îţi doreşti. Îţi poate lipsi dragostea de viaţă şi abilitatea de a te relaxa. Trebuie să eviţi să devii cinic, sau un adult mult prea sofisticat, al cărui pragmatism ucide şi ultima fărâmă de imaginaţie şi jovialitate din propria viaţă.


Saturn natal în Vărsător


Doreşti să trăieşti doar după regulile şi opiniile tale proprii, pe care le vei păzi cu agresivitate. Nu ai încredere în grupuri şi ai o atitudine cinică faţă de societate, şi poţi dezvolta o inabilitate de a lucra împreună cu ceilalţi. Este foarte important pentru tine să nu te izolezi de societatea în care trăieşti şi să încerci să te integrezi într-un grup potrivit idealurilor tale.


Saturn natal în Peşti


Eşti vulnerabil la orice tip de critică din partea celorlalţi, şi vei încerca să îţi ascunzi de ceilalţi această sensibilitate. Poţi avea atracţie (dar şi frică) de spiritualitate, misticism şi parapsihologie. Este important pentru tine să îţi învingi frica, anxietatea, sentimentul de vină, hipersensibilitatea şi tendinţa de însingurare.


Dacă doreşti să afli acum ce spune Harta ta Natală despre destinul tău, relaţia ta cu Saturn şi nu numai, contactează-mă AICI pentru a comanda Astrograma Natală sub formă de şedinţă video sau în format scris.


Dacă doreşti să înveţi să descifrezi chiar TU harta ta natală, contactează-mă AICI pentru a te înscrie la un curs ONLINE individual de Astrologie Natală.


Articol scris de Georgiana Sâmbotin, AStrolog


632 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page