top of page

Astrologie: Chiron - sau domeniul în care dai cele mai bune sfaturi, dar tu eşti varză

Actualizată în: 29 iul. 2020Ţi s-a întâmplat vreodată să dai sfaturi excepţionale celorlalţi despre bani sau relaţii, în timp ce tu să ai ai zero lei în cont sau să fii mai singur decât un pustnic?

Dacă da, atunci ştii cu siguranţă cum se simte influenţa lui Chiron în viaţa de zi cu zi.


Dar ce sau cine este acest Chiron?


Chiron este un asteroid care a fost descoperit în anul 1977 de către Charles Kowal. Are o orbită destul de ciudată, între planetele Saturn şi Uranus, a căror orbite le şi intersectează.


Chiron simbolizează “vindecătorul rănit” şi reprezintă cea mai profundă rană a noastră, plus eforturile noastre de a o vindeca.

Unii astrologi susţin că datorită poziţiei sale, asteroidul împrumută din aspectele celor 2 planete: de la Saturn preia ciclicitatea şi nevoia de a munci susţinut pentru a depăşi obstacolele, şi de la Uranus preia modul inovator de a privi lucrurile şi astfel, de a le rezolva la un nivel superior.


Chiron – dacă observi ceva ciudat legat de picioare, nu te îngrijora, şi eu m-am întrebat acelaşi lucru.


Asteroidul poartă numele centaurului din mitologia greacă, Chiron, vestit atât pentru înţelepciunea sa, cât şi pentru capacităţile sale de vindecător.


În mod ironic, Chiron, maestrul vindecător, care putea vindeca orice boală sau afecţiune, nu se putea vindeca pe sine de o rană provocată de o săgeată otrăvită.

Chiron, Ahile, şi călcâiul acestuia.


Chiron a avut o afinitate pentru pedagogie, şi a avut mulţi elevi, pe care i-a învăţat artele pe care le stăpânea atât de bine. Printre ei se numără: Asclepios, Ajax, Eneas, Tezeu, Ahile, Iason, Peleas, Perseu, Hercule, şi câteodată este pomenit chiar şi Dionisos!În acelaşi fel ca şi personajul mitologic, asteroidul care îi poartă numele are următoarele calităţi:

1. S-a dovedit că este un indicator pentru domeniul în care avem probleme care se repetă cu ciclicitate de-a lungul vieţii noastre.

2. Arată domeniul în care putem să acţionăm mai mult în beneficiul celorlalţi decât în beneficiul propriu.

3. Arată domeniul în care putem da sfaturi excelente, şi unde putem fi foarte buni îndrumători sau profesori. În mod ironic, îi putem învăţa pe ceilalţi să se exceleze, în timp ce noi rămânem să ne chinuim pe termen lung cu acea problemă.


Unde se află Chiron în harta ta natală?

Apoi revino pentru a citi descrierea de pe această pagină.Cum interpretez???


Exemplu: "Chiron în Berbec, casa 4" – te uiţi atât la descrierea de la Chiron în Berbec, cât şi cea de la Chiron în Rac (casa 4). Astfel, interpretarea va fi: “probleme cu furia, agresivitatea şi competitivitatea (Berbec) în interiorul căminului, familiei (casa 4 - Rac)”.


Dacă ai probleme cu interpretarea sau eşti interesat să afli mai multe lucruri din astrograma ta natală, mă poţi contacta AICI pentru o şedinţă de astrologie.- INTERPRETARE -Chiron în Berbec (sau Casa 1)


Răni: probleme cu furia, lipsă de valorizare a propriei persoane, tendinţa spre izolare, nevoia de competiţie şi de a fi lider, refuzul de a participa în competiţii, compararea cu ceilalţi şi disperarea.


Daruri vindecătoare: îi poţi ajuta pe ceilalţi să îşi descopere individualitatea, să îşi canalizeze furia într-o expresie creativă, individualism şi independenţă.


Chiron în Taur (sau Casa 2)


Răni: încăpăţânare şi frică de schimbare, îmbrăţişarea valorilor anturajului în locul formării propriilor valori şi set de credinţe, dependenţă de plăceri cum ar fi mâncarea şi băutura, materialism şi probleme financiare.


Daruri vindecătoare: poţi crea un mediu plăcut, dai sfaturi financiare foarte bune, eşti capabil să fii calm în timpul perioadelor grele, întelepciune practică, tradiţională.


Chiron în Gemeni (sau Casa 3)


Răni: frica de singurătate, nevoia de aprobare din partea celorlalţi, tendinţă spre bârfă şi discuţii lipsite de substanţă, incapacitate de a finaliza lucrurile, frică de a nu fi judecat de ceilalţi, rivalitate fraternă.


Daruri vindecătoare: poţi excela în artele comunicării, ale diplomaţiei şi medierii, poţi folosi umorul şi inteligenţa vie ca unelte în comunicare, şi îi poţi face pe ceilalţi să se simtă incluşi în procesul comunicării.


Chiron în Rac (sau Casa 4)


Răni: nu te simţi “acasă” în familie, cămin, sau chiar propriul corp, ai tendinţa să acumulezi bani şi resurse, mâncat pe fond emoţional, xenofobie, probleme familiale (posibil cu mama).


Daruri vindecătoare: poţi crea un loc în comunitate în care ceilalţi să se simtă ocrotiţi, poţi încuraja femeile, poţi ţine cursuri de nutriţie / hrănire, şi poţi da foarte bune sfaturi financiare pe partea de economisire a bunurilor şi resurselor.


Chiron în Leu (sau Casa 5)


Răni: nevoia de validare şi de atenţie din partea celorlalţi, prezentarea unei personalităţi false, dependenţă de intensităţi emoţionale şi “telenovele”, dependenţă de relaţii amoroase, urmărirea unui scop peste puterile proprii.


Daruri vindecătoare: îi poţi învăţa pe ceilalţi să fie sinceri şi autentici în exprimarea propriei personalităţi, hedonism şi jovialitate, poţi realiza prin intermediul artei opere care încântă şi care transmit un mesaj pozitiv.


Chiron în Fecioară (sau Casa 6)


Răni: perfecţionism excesiv, dorinţa de a fi pe placul celorlalţi, imagine de sine distorsionată, frică de judecata celorlalţi, critică excesivă, ipohondrie.


Daruri vindecătoare: poţi aduce structură şi organizare în viaţa celorlalţi.


Chiron în Balanţă (sau Casa 7)


Răni: inabilitate de a te implica în relaţii, indecizie, romantism excesiv, poţi încerca să păstrezi liniştea şi pacea într-o relaţie cu orice preţ, şi poţi avea probleme în a finaliza relaţii.


Daruri vindecătoare: poţi crea compromisuri armonioase, o comunicare plină de temperanţă, sau experienţe extrem de frumoase care deschid inima, poţi fi un foarte bun mesager al dragostei.

Chiron în Scorpion (sau Casa 8)


Răni: nihilism, dependenţă de sex (posibil datorită unui abuz sexual petrecut în copilărie), lupte de putere, gelozie, obsesie, incapacitate de a pleca din relaţii toxice.


Daruri vindecătoare: vindecare sexuală profundă, alchimie (transformarea “gunoiului” în comoară), poţi ajuta pe ceilalţi să treacă cu bine prin evenimente extreme cum ar fi moarte, naştere sau alte tranziţii.

Chiron în Săgetător (sau Casa 9)


Răni: fanatism religios, tendinţe nomade, stil de comunicare agresiv sau lipsit de tact, goana după tot ce este la modă.


Daruri vindecătoare: poţi împărtăşi adevăruri spirituale cu multă compasiune, îi poţi ajuta pe ceilalţi să îşi trezească propria conştiinţă, şi te poţi folosi de râs şi de umor ca şi panaceu universal.

Chiron în Capricorn (sau Casa 10)


Răni: ambiţie obsesivă, poţi folosi cariera ca şi scuză, poţi fi obsedat de carieră şi statutul tău social, disfuncţii familiale (în special probleme cu tatăl).


Daruri vindecătoare: capacităţi de conducere, eşti preocupat de mediul înconjurător, şi eşti capabil să utilizezei resursele pe care le ai pentru a fi de folos şi celorlalţi.

Chiron în Vărsător (sau Casa 11)


Răni: revoltă distructivă, detaşare excesivă de partea emoţională, importanţă majoră acordată integrării într-un mediu anume.


Daruri vindecătoare: dreptate şi activism social, poţi dezvolta comunităţi utopice, atât fizic cât şi în platforme online, idealism care inspiră.


Chiron în Peşti (sau Casa 12)


Răni: frică de a trasa limite, escapism, dependenţe, negarea realităţii, poţi avea un părinte care are probleme cu dependenţele sau care a fost bolnav psihic.


Daruri vindecătoare: îi poţi ajuta pe ceilalţi să scape de credinţele lor limitatoare, poţi fi un foarte bun conducător spiritual, poţi avea puteri psihice/spirituale/vindecătoare, şi îi poţi ajuta pe ceilalţi să îşi realizeze fanteziile în realitate.

Surse:

Dacă ai o problemă care te macină şi pe care nu reuşeşti să o rezolvi (numai de matematică să nu fie), contactează-mă AICI pentru o şedinţă de Astrologie şi Tarot, împreună vom găsi soluţia în maxim o oră!

Dacă vrei să înveţi mai mult despre realitatea spirituală a lucrurilor, CLICK AICI pentru un CURS ONLINE de TAROT sau ASTROLOGIE.


© 2020 Georgiana Sâmbotin - AStrolog

6.502 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page