top of page

Sfaturi pentru un Astrolog începător

Actualizată în: 3 iun. 2020Bob Marks, un astrolog american, spunea aceste lucruri despre Astrologie:


“Horoscopurile bazate pe semnul soarelui din ziare şi reviste nu sunt cu adevărat horoscopuri. Sunt doar o generalizare complet nefolositoare. Horoscopurile făcute pe calculator oferă mai multă informaţie despre planete şi aspectele dintre ele, dar nici acestea nu sunt horoscoape adevărate. Sunt doar piese de puzzle care trebuiesc puse împreună pentru a avea vreun sens. Interpretearea acestora este horoscopul cel adevărat.” (Bob Marks)

Deci, Bob Marks ne arată că arta de a interpreta aceste piese de puzzle (semnificate de planete, zodii, case, aspecte), este Astrologia adevărată, şi aceasta este adevărata muncă a astrologului.

Din experienţa mea de 10 ani de astrolog profesionist, am ajuns la următoarele concluzii care pot ajuta astrologii care se află la început de drum:

1. Faceţi Cursuri de Astrologie. Este obligatoriu! De ce? Dacă citeşti şi memorezi o carte de Astrologie Natală nu eşti astrolog. La fel cum dacă citeşti şi memorezi o carte de medicină nu devii medic. Astrologia este o ştiinţă foarte complex㸠cu foarte multe subtilităţi, care, în marea majoritate NU sunt scrise în cărţi, ci sunt descoperite şi obţinute în ani de practică astrologică. Deci, este foarte necesar să învăţaţi CUM să gândiţi, CUM să conectaţi piesele de puzzle, iar acest “CUM” nu vi-l poate oferi nici o carte, ci doar un Astrolog cu multă experienţă în domeniu.

2. Multă practică (asistată). La fel ca la medicină, după ce absolvi facultatea, vine perioada de rezidenţiat, în care medicul începător, îşi desfăşoară activitatea sub supervizarea unui medic mai experimentat. Astfel, după ce înţelegeţi alfabetul astrologic, este bine să realizaţi cât mai multe astrograme în primele 6 luni (una pe zi ar fi ideal) pentru a vă crea o obişnuinţă în a accesa informaţiile astrologice pe care le-aţi învăţat, şi, pentru a descoperi TIPARE! Acestea NU SUNT SCRISE în cărţi! Şi nici nu vor fi vreodată! Pentru că sunt extrem de complexe şi numeroase. Pe de altă parte, prin practica îndelungată, orice astrolog profesionist le descoperă. Este bine ca în primele luni să realizaţi astrograme sub îndrumarea unui astrolog profesionist, pentru a vă forma un mod de interpretare cât mai CORECT. Nu subestimaţi acest sfat! Nu ştiţi câţi “astrologi” am întâlnit până acum, care făceau nişte interpretări complet aberante ale hărţilor astrologice. De ce? În primul rând lipsa de cazuistică şi în al doilea rând nimeni nu i-a corectat pentru a le arăta greşelile de judecată.

3. Cultură generală. Da, aţi citit bine! Un astrolog profesionist trebuie să fie un foarte bun psiholog, un fin observator al naturii umane! Astfel, este OBLIGATORIU să vă lărgiţi aria de interes, cu lecturi de psihologie, estetică, artă, şi, mai ales, mitologie! De ce? Ca să înţelegeţi adevărata semnificaţie a zodiilor şi planetelor. Acestea poartă nume de zeităţi romane. Ar fi extrem de benefic să înţelegeţi adevărata natură a planetelor din istorisirile mitologice, şi mai ales, relaţia dintre aceste zeităţi. Numai printr-o cultură extinsă veţi putea face diferenţa între harta natală a unui criminal în serie şi aceea a unui om de ştiinţă, amândoi născuţi în aceeaşi zi!


Acestea sunt sfaturile cele mai importante din punctul meu de vedere pentru a putea deveni un Astrolog în adevăratul sens al cuvântului, nu doar un amator care a asimilat câteva definiţii dintr-un manual de astrologie.


Deveniţi profesionişti doar printr-o gândire axată pe excelenţă şi profesionalism!

Renunţaţi complet la modul de gândire “lasă că merge şi aşa”, şi dovediţi respect faţă de arta Astrologiei prin dedicare şi seriozitate. Dacă veţi face asta, ştiinţa Astrologiei vă va răsplăti înzecit cu adevăr, claritate şi o cunoaştere detaliată a fenomenelor din lumea spirituală.


Pentru întrebări, nelămuriri, şi orice discuţie pe teme astrologice vă stau la dispoziţie, şi vă invit să vă înscrieţi pe Facebook pe grupul numit “Astrologie şi Tarot”, creat de mine cu scopul de a răspunde dilemelor astrologilor şi tarotiştilor aflaţi la început de drum:Dacă sunteţi interesaţi de Cursuri de Astrologie şi/sau Tarot, contactaţi-mă direct, acum realizez cursuri ONLINE, inclusiv pentru o singură persoană. Deci, dacă doriţi un profesor axat pe excelenţă şi rezultate, m-aţi găsit:
© 2020 Georgiana Sâmbotin - AStrolog


331 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page